Kan je je aanmelden bij Bureau Zest?

Ik help mensen die gezond willen leven graag verder. Maar er kunnen redenen zijn waarom ik je als Gewichtsconsulent BGN i.o. niet kan begeleiden. Controleer daarom of je binnen de doelgroep van Bureau Zest valt aan de hand van de informatie hieronder.

Voor wie is de dienstverlening van Bureau Zest bedoeld?

  • Je bent een volwassene met normaal gewicht, overgewicht of obesitas (BMI tussen 18.5 en 35) en een normale of matig verhoogde middelomtrek (vrouw: tot 88 cm; man: tot 102 cm). 
  • Je bent gemotiveerd om een gezond eet-, drink- en beweegpatroon aan te leren op basis van de Schijf van Vijf (Voedingscentrum) en de Beweegrichtlijnen (Gezondheidsraad). 
  • Je bent in principe gezond, je hebt geen aangepast dieet nodig om medische redenen (bijv. bij hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, diabetes-2 en hart- en vaatziektes).
  • Je hebt geen ernstig problematische verhouding met voeding en/of gewicht (eetproblematiek zoals boulimia nervosa).

Waar kun je terecht als je buiten de doelgroep van Bureau Zest valt?

Voor begeleiding op het vlak van voeding en/of gewicht bij een medische of psychologische aandoening, en/of bij een BMI vanaf 35 en/of een te hoge middelomtrek raad ik je aan contact op te nemen met je huisarts voor eventueel verder onderzoek en/of doorverwijzing naar een diëtist.

Neem contact op

Voor aanmelding of overleg: stuur een e-mail of neem telefonisch contact op.